Creation: Free Design

de dag van

A-ballonnen

foto a ballonnen

Trudy Buskermolen en Eduard Groeneveld zijn eigenaar van ballondecoratiebedrijf A-Ballonnen in Leimuiden

Trudy: ‘Bij A-Ballonnen verkopen we onze decoraties via de website, vanuit onze winkel of op afspraak. Elke dag is weer anders. Zo brachten we deze week om 8 uur ’s ochtends, voordat alle medewerkers daar binnenkwamen, een ballonnenboog weg voor een bedrijf in Alphen aan den Rijn, dat 25 jaar bestond. Daarna openen we de winkel. Mensen lopen vaak binnen voor partyitems, zoals pompons, waaiers, honeycombs (papieren decoraties) of bijvoorbeeld lampionnen, of voor aankleding van een babyshower, geboorte, huwelijk of verjaardag. We kunnen behalve ballonnen ook het bloemwerk verzorgen.

Tussendoor maak ik een telefonische ballonbestelling klaar voor een 9-jarige en noteer ik verschillende Sinterklaasdecoraties in de agenda. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan opdrachten voor bedrijven. Van ballonnendecoratie met decoratiegroen voor een bar mitswa in het Hilton Hotel tot decoratie in een winters sneeuwthema voor een bedrijfsfeest bij Restaurant Boven Nul (Jaap Edenbaan) in Amsterdam. ’s Middags de bus in, op naar de Pieterskerk in Leiden, waar we enorme spiegelballen, waarvan de grootste 2,5 meter, afleveren voor een bedrijfsfeest. Meteen ook maar even een bestelling weggebracht naar het postagentschap en weer terug naar de winkel. Tussen het klanten helpen door houden we de voorraad op peil en doen we de boekhouding.

‘s Avonds nog een klusje voor een klant. Hij had zelf een bestand aangeleverd, waar wij stickers van hebben gemaakt. Die plakken we nu op tien ballonnen, die we alvast klaarzetten voor morgenochtend: dan moeten ze vroeg worden bezorgd in Hoofddorp. Soms zijn we ’s nachts ook nog in de weer. Als een restaurant of hotel een gebruikte feestzaal de volgende dag weer nodig heeft, halen wij de decoratie na het feest of evenement meteen weer weg. Vaak zitten daar namelijk ook spullen bij, die we vaker gebruiken. Gelukkig kan dit vaak ook de volgende morgen.’

ballon1ballon2ballon3