Creation: Free Design

Verslag

Geslaagde Open Bedrijvendag voor scholieren

obd2Maandag 12 november organiseerde OVA de allereerste Open Bedrijvendag Kaag & Braassem. Een dag waarbij scholieren konden kennismaken met de enorme diversiteit aan beroepen in de regio. Het werd een unieke en geslaagde uitwisseling tussen scholen en praktijk.

OVA was de drijvende kracht achter de open dag. ‘We willen als ondernemersvereniging het bedrijfsleven in de regio en de ondernemersmentaliteit ook voor de toekomst blijven stimuleren. Met de open dag laten we de jeugd zien hoe divers het aanbod aan banen hier eigenlijk is. Het zou mooi zijn als zij hierdoor eerder denken aan een uitdagende baan dichtbij’, aldus voorzitter Hans Straathof.

471 leerlingen op pad
De werkgroep, bestaande uit bestuursleden Barry Verdel, Jeannette van Haastert, Joyce van der Hoorn, Judith Lemmers en Suzanne van Vliet, staken de handen uit de mouwen. Na een gedegen voorbereiding reden er op maandagochtend uiteindelijk 471 leerlingen (van zowel de basisscholen (SSBA) als het Bonaventuracollege) op de fiets door de gemeente, op pad naar maar liefst 21 deelnemende bedrijven in de regio. Zij bezochten vanaf 9.00 uur om toerbeurt vijf verschillende bedrijven. Tijdens het middagprogramma kon iedereen op eigen gelegenheid bij de bedrijven langs.

Volgend jaar weer
‘De Open Bedrijvendag krijgt zeker een vervolg’, zo zegt de werkgroep stellig. ‘Er zijn nu al bedrijven die zich voor een volgende editie hebben aangemeld.’ De bedoeling is om de dag bij een tweede editie nog verder aan te scherpen om de doelgroep – groep 7 en 8 van de basisscholen, middelbare scholieren én van mbo en BBL (lerend werken) – nog specifieker te helpen een juiste loopbaankeuze te maken.