Creation: Free Design

Broodfonds

broodfonds

Tweede Broodfonds voor Kaag en Braassem

OVA organiseerde eind oktober wederom een informatieavond over het Broodfonds voor geïnteresseerde ondernemers. De avond was zo succesvol, dat een vervolgafspraak werd gemaakt. En we wisten het nog van voor de vorige keer: tijdens deze tweede bijeenkomst eind november werd een tweede Broodfonds opgericht: ‘Meerbrood’.

Een mooie opsteker voor OVA, die als initiatiefnemer van de avonden veel ondernemers in de regio net dat opstapje bood naar een tweejarige ziekteverzekering. Twee jaar geleden resulteerde dezelfde informatievonden in de oprichting van Broodfonds ‘Goeie Buren’. Dat fonds vierde in juni zijn eenjarig bestaan en heeft met 50 leden het maximale aantal bereikt. Omdat de animo onder zelfstandige ondernemers in de regio Kaag en Braassem voor een dergelijk broodfonds groot is, besloot OVA wederom de BroodfondsMakers Coöperatie te benaderen voor een vervolg.

Schenkingsprincipe
Een broodfonds is een manier voor ondernemers om zich bij ziekte – gedurende de eerste twee jaar – te verzekeren van inkomsten. Het werkt volgens het schenkkringprincipe. Dat wil zeggen dat alle leden van het broodfonds leden die
door ziekte zijn uitgevallen maandelijks een schenking doen.  

Het allereerste broodfonds werd opgericht in 2006. De BroodfondsMakers Coöperatie blijft het broodfonds verbeteren met de ervaringen van de inmiddels een paar honderd broodfondsen door heel Nederland. De coöperatie begeleidt ondernemers die een broodfonds willen starten of er al aan een meedoen. OVA blijft de behoefte vanuit de regio in de gaten houden.