Creation: Free Design

OVA neemt het voortouw

Geef je op voor de Open Bedrijvendag

Maandag 12 november wordt de allereerste Open Bedrijvendag Kaag & Braassem gehouden. Een dag waarin scholieren kunnen kennismaken met de uitgebreide beroepspraktijk van onze regio. Geef jouw bedrijf ook op voor deze unieke uitwisseling tussen scholing en praktijk.

Het OVA-bestuur is de drijvende kracht achter de open dag. We vinden het belangrijk om de jeugd in onze gemeente te stimuleren om te kiezen voor beroepen in de gemeente. Om nu in direct contact te komen met de diversiteit aan bedrijven in onze regio, is – in navolging van een vergelijkbaar, succesvol evenement in buurgemeente Nieuwkoop – de Open Bedrijvendag opgezet.

Bedrijvenmarkt
Een OVA-werkgroep is druk bezig met het programma van de dag. Duidelijk is dat we de leerlingen kans willen geven de (grotere) bedrijven in de regio te bezoeken. Op een centrale plek in de regio vindt daarnaast een bedrijvenmarkt plaats, waar ook kleinere bedrijven, of bedrijven zonder bedrijfspand, zich kunnen presenteren. Zodat de werkenden van de toekomst nú alvast weten wat er in onze eigen regio allemaal mogelijk is.

Scholen enthousiast
Zowel de samenwerkende basisscholen uit de regio (SSBA-groepen 7 en 8) als het Bonaventuracollege zijn enthousiast. Zij hebben maandag 12 november ervoor vrij gepland. De Open Bedrijvendag is daarnaast bedoeld voor MBO-scholieren en jongeren die beroepsbegeleidend leren (BBL).

Ook de eerste berichten uit de praktijk zijn veelbelovend: enkele bedrijven hebben zich al aangemeld voor deelname. Om de open dag tot een succes te maken, hebben we nog meer bedrijven nodig die op 12 november de deuren willen openzetten.

Meedoen?

Wil je ook dat jouw branche meer bekendheid krijgt? Wil je de nieuwe generatie warm maken voor werk in de regio? Geef je dan voor 15 augustus op. Er is plaats voor maximaal 15 bedrijven voor de Open Dag. Voor de Open Bedrijvenmarkt geldt geen maximum. Stuur een mail naar secretariaat@ova-kaagenbraassem.nl o.v.v. ‘Open Bedrijvendag – door OVA’. We houden je via e-mail en (social) media op de hoogte van het definitieve programma.