Creation: Free Design

de dag van

Luuk de Koning en Ernst Oomen

luuk

Luuk de Koning en Ernst Oomen zijn eigenaren van Twood, dat unieke meubels en interieurs ontwerpt en maakt.

Ernst: ‘Rond half 8 ’s ochtends starten we de dag. Eenmaal op de zaak zetten een bakkie koffie voor onze medewerkers, die een kwartiertje later binnendruppelen. Rond 8 uur gaan we van start. We zijn momenteel bezig met meerdere projecten. Allemaal verschillend. Zo maken we de gehele kantoorinrichting voor een bedrijfspand in Katwijk, een stel banken en tafels voor een kerkelijk centrum in Rijnsburg, een grote kastenwand voor een woonhuis in Roelofarendsveen en nog een bar, een haard met meubel, enzovoort.

Luuk stuurt vandaag onze medewerkers aan en zorgt er zo voor dat de dag gesmeerd loopt. Ik stort me op een aantal ontwerpklussen en het maken van diverse offertes. Ook ben ik bezig met een visualisatietekening van een nieuw te bouwen kantoorpand. Dat wordt vanbinnen en vanbuiten door ons ingedeeld; tot aan de tafels en stoelen toe. Daarnaast ben ik bezig met het ontwerp van een aantal maatwerkmeubelen voor een huis wat op dit moment wordt gerenoveerd.

Na de lunch spoedt Luuk zich naar Voorhout, voor de oplevering van twee keukens en ik zelf ga op bezoek bij een klant in Utrecht, voor het doornemen van nieuw werk: het inrichten van een kantoorverdieping. Rond 5 uur ’s middags zijn we weer terug op de zaak. Onze medewerkers gaan richting huis, waarna wij de dag nog even bespreken. Vanavond een rustige avond. Gelukkig maar, want er is WK voetbal op tv. Nu maar hopen dat Engeland* wint.’

*Inmiddels weten we dat Engeland inderdaad de kwartfinale heeft gehaald. Hoe het WK zich verder ontwikkelt, zal blijken als OVA-nieuws op de deurmat valt.