Creation: Free Design

de dag van

Thijs Brambach

thijs

Thijs is eigenaar van wijnwinkel en -webshop Wijn & Thijs in Leimuiden
Thijs: ‘Even voor negenen gaat de winkeldeur van het slot en een muziekje aan. Er komt een bestelling binnen via de webshop. Fijn! Die pak ik direct op. Ik pak de flessen wijn in en verstuur ze – altijd met een handgeschreven kaartje erbij. We hebben nieuwe wijnen in het assortiment, daarvoor moet een nieuwe post komen. Dus maak ik een strakke foto van de flessen en plaats die op Instagram. De Facebookactie ‘Like, Share & Win’ loopt af en we selecteren een winnaar uit de tientallen deelnemers. Via een berichtje laat ik weten de prijs, een waanzinnige fles wijn, uit te komen reiken.

Vandaag komt er ook een ondernemer langs. Samen werken we een evenement uit voor komende maand, waarbij een wijnbar gepland staat. Klanten komen binnen, sommigen maken een praatje en zoeken samen met mij iets lekkers uit. Een cadeau, een relatiegeschenk of wijnen voor bij een verjaardagdiner. Ook komt er iemand langs die een feestje geeft. Dat is altijd leuk: lekkere wijnen selecteren, die we inclusief glazen en koelers leveren. En wat over is, kan uiteraard retour.

Tussendoor heb ik nog een afspraak staan met een importeur. Hij heeft nieuwe wijnen om te proeven. We bieden een klant aan om mee te proeven en vragen haar om haar mening. Is het wat voor jou? Is het iets voor Wijn & Thijs? Er worden bestelde wijnen geleverd en ik zoek naar een mooi plekje in de winkel. Omdat het assortiment dynamisch is, wisselt ook de winkel regelmatig van inrichting.

Vanavond hebben we een proeverij. Ik leg alvast de wijnen apart of koel. Ook stort ik me op het proef- en bestelformulier. Dat moet er vanavond netjes bij liggen. Vlak voor sluitingstijd belt nog een klant: of ik twee doosjes wijn kan bezorgen. Hij staat in de file en zijn vriendin is niet thuis, maar de schuur is open. Na de levering ga ik direct door naar de proeverij, ditmaal op een feestje bij mensen thuis. We hebben samen zes heerlijke, uiteenlopende wijnen uitgezocht, met erbij passende hapjes. Eenmaal thuis moet ik niet vergeten de wekker vroeg te zetten. Want morgen bezorgen we in Kaag en Braassem moederdagontbijtjes, mét gekoelde Cava!’