Creation: Free Design

de dag van

Max Dreyhus

max

Max Dreyhus is al 25 jaar horecaeigenaar van de Tweesprong in Roelofarendsveen.
Max: ‘Tijdens het ontbijt thuis in Alphen aan den Rijn check ik welke route ik het beste kan nemen. Over Leimuiden of de A4, of is toch over Hoogmade en Rijpwetering het snelst? Eenmaal in Roelofarendsveen start ik de boel op: kassa tellen, de temperatuur van de verwarming checken, voorraadlijsten invullen en de voorraad controleren. En dan komen de eerste tennissers of zwemmers al snel binnen voor een kop koffie.’

‘Op maandag ben ik een dagdeel kwijt aan de administratie. Op die dag plan ik ook meestal dat de vertegenwoordigers langskomen en komen de bestellingen binnen. Zo heb ik snel na het weekend alles weer op orde. Op donderdag doe ik altijd inkopen bij de Sligro. Gelukkig sta ik niet alleen; iedereen van het personeel staat zijn vaste uren en avonden achter de bar. Die herkenning is ook fijn voor de klanten.’

‘Het klantcontact is het leukst van mijn werk. Ik werkte altijd al in de horeca, heb ook in verschillende chique restaurants gewerkt. Het sportieve tintje in de Tweesprong is heel leuk: het is allemaal wat ongedwongener. Van waterpolo’ers tot basketballers en squashers: iedereen is in sportkleding en vrijwel altijd vrolijk. In de Tweesprong heb ik voor 95 procent vaste klanten, het is leuk dat je mensen al snel herkent. Ik bouw ook graag een band op met nieuwe mensen.’

‘Ik ben inmiddels de AOW-gerechtigde leeftijd voorbij, maar wanneer stop je ermee? Ik vind het nog veel te leuk. Hoewel ik wel meer vrije tijd inplan. Dag en nacht werken, van twee uur ’s middags tot twee uur ’s nachts – zoals ik vroeger altijd deed - dat doe ik niet meer.’