Creation: Free Design

Houd 21 juni vrij

21juniGeocaching & BBQ in de polder

Zoals gewoonlijk organiseert OVA ook dit jaar op 21 juni het ‘langste dag-evenement’. Het programma speelt zich dicht bij huis af, maar belooft weer een unieke belevenis te worden. Zet dus nu vast een groot kruis in de agenda.

Ooit weleens van geochaching gehoord? Dat is een populair spel waarbij je met een GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). Zo’n cache is bijvoorbeeld een waterdichte doos met daarin iets symbolisch: een ‘schat’. Bij het nationale geocaching – het spel wordt door heel Nederland en zelfs daarbuiten in de vrije natuur gespeeld – worden de voorwerpen steeds geruild voor iets van gelijke of hogere waarde. Daarbij vind je in de doos ook een logboekje, waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache gevonden hebt.

Door de polder
Ook wij gaan ‘geocachen’, maar dan in het mooiste stuk van de eigen Veense polder. En wel tijdens een boottocht, waarin je met zes andere personen per boot met behulp van GPS op zoek gaat naar de schat. Je krijgt instructies en de coördinaten van de schuilplaats mee. Na afloop meren we aan bij de Veense Bukker voor een lekkere barbecue. De precieze tijden volgen, houd uw mailbox met de officiële uitnodiging in de gaten.